Pas på dine fødder

"I like to walk around with bare feet and I don't like to comb my hair."

- Beyonce Knowles

behandling af neglesvamp


Oplever du forandringer i neglen, kan det skyldes neglesvamp.

Får du neglesvamp er det vigtigt at du bliver undersøgt af din læge eller fodbehandler, da neglesvamp ikke forsvinder af sig selv. Hos lægen foretages der et negleskrab for at bestemme om det er neglesvamp -og hvis, hvilken type.

Neglesvamp kan ses ved at neglen bliver misfarvet, hvidlig -eller gullig, der kan være masseration af fugtigt miljø omkring/under neglen, og neglen kan blive porøs og/eller fortykket, det kan give ømhed i lukkede sko.

Traumatiserede negle har lettere ved at blive smittet med neglesvamp.

Neglesvamp er en type svamp, som ofte forårsages af mikroskopiske svampe (dermatofytter), der lever på huden og i omgivelserne. Ved rette vækstbetingelser kan disse svampe formere sig og angribe hud, hår og negle. De udskiller et enzym, der nedbryder det hårde keratin i negle cellerne og dermed ødelægger neglene. Neglesvamp smitter ikke menneske til menneske, men man kan smitte sig selv/de andre tæer.

Forebyggende er det vigtigt at huden mellem tæerne tørres omhyggeligt efter bad for at undgå svampeinfektion i huden, som kan smitte over til neglene. Samt hyppig skift af sokker og lukkede sko, især hvis du sveder meget på fødderne.

Hos Mind Your Feet laver vi sammen en vurdering af, hvilken behandling af neglesvampen, der i dit tilfælde vil være den bedst mulige. Det kunne fx være, at der fjernes så meget af den syge/misfarvede del af neglen som muligt og sørger for at oprense negl og omgivelser (behandlingen gør ikke ondt). Der findes forskellige produkter man kan købe i håndkøb på apoteket til beh. for neglesvamp, her har vi god erfaring med det produkt der hedder FUNGE-X. Når man går igang med behandlingen af neglesvamp, skal man være tålmodig, alt afhængig af hvor angrebet neglen er, vil det betyde at man skal behandle neglen over en periode på 7 - 12+ måneder. Vi anbefaler at man tager et billede af neglen inden man går igang med behandlingen, for at se hvordan det udvikler sig. 

Ved et massivt angreb af flere negle anbefales det at du tager forbi lægen for at få stillet den konkrete diagnose. Der tages en prøve fra neglen, der sendes til et laboratorie, som undersøger, om der er svamp og hvilken type svamp, der er tale om. Lægen tager ud fra prøvesvaret stilling til den videre behandling.

komplet fodbehandling

Tid: Afsæt 45-50 min.

Vælg denne behandling når du har brug for at få plejet og opfrisket fødderne.

20210610175818-60c2369af14859.13681009.jpg

"Stretching his hand up to reach the stars, too often man forgets the flowers at his feet."

- Jeremy Bentham

SADF_logohvidnegativ390px.png

Lægeeksamineret fodplejer

Medlem af sammenslutningen Danske Fodplejere. Din garanti for kompetent og effektiv behandling.

åbningstider

Mandage: 8:00 - 17:00
Tirsdage: 8:00 - 17:30
Onsdage: 9:00 - 19:00
Torsdage: 9:00- 18:00
Fredage: 15:30 - 20:00
Lørdage: 10:00 - 16:00

Hvis du ønsker en tid til behandling, som ligger ud-over åbningstiderne, så kontakt MIND YOUR FEET på sms.

FIND VEJ

MIND YOUR FEET
Frederiksberggade 26, 3. sal
1459 København K 

MIND YOUR FEET finder du i lyse og rolige lokaler med udsigt til byens liv, i hjertet af København, på strøget, 100 meter fra Rådhuspladsen og Metro.